Vähemmistöjen asialla

Kirjani Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies nimi on herättänyt paljon kysymyksiä ja yleistä ihmettelyä, joten haluan nyt hieman kertoa, miksi valitsin tällaisen nimen.
    Kirjan nimihän viittaa siihen, että vain hetero voi olla kaunis ja vain mies voi lyö kovaa. Meillä kaikilla on tämänsuuntaisia ennakkoluuloja ja niistä olisi hyvä päästä eroon.
    Kirjassani käy hyvin pian selväksi, että myös lesbo voi olla kaunis ja lyödä kovaa. Muitakin myyttejä matkan varrella tulee purettua, mutta en halua paljastaa kaikkea. Vasta huomenna on virallinen katkelman julkistuspäivä. Malttakaahan odottaa sinne asti. Ja jos ette malta, niin kirjan voi ostaa ensimmäisestä blogi-tekstistä ilmi käyvistä linkeistä tai sitten sen voi lainata kirjastosta
 
Kävin tuossa äsken ruokakaupassa ja matkalla mieleeni tuli, kuinka paljon erilaisia vähemmistöjä on ja kuinka vähän niistä kirjoitetaan. Joistakin vähemmistöistä kirjoitetaan kyllä ihan liikaakin, mutta on olemassa myös vähemmistöjen seurassa syrjittyjä vähemmistöjä. Miksei kukaan välitä tästä b-luokan marginaalista?
    Jos siis olet aikeissa kirjoittaa kirjan tai minun tekstini iskee kirjoittamiskipinän sinuun, niin kirjoita hei jostain vähemmistöstä. Niitä on helppo keksiä itsekin. Valitset vaan joitain harvinaisempia ominaisuuksia, taipumuksia tai suuntauksia ja rakennat niistä luontevan henkilöhahmon. Ei sen tarvi olla Notre Damen kellonsoittaja, kyttyräselkyys ei edes ole nykyisin riittävän mediaseksikästä, mutta jotain siihen suuntaan. Fernando Pessoa kirjoitti aikoinaan anarkistipankkiirista, jotka, jos sellaisista voi monikossa puhua, ovat varmaan edelleen harvinaista ja syrjittyä porukkaa. Mietipä vaikka snorkkelifetisistiä, jolla on pakkomielle soittaa triangelia yleisellä paikalla. Kuka heidän asiaansa ajaa? Perhana!

Ja hei, kun löydät sen oman sydämesi syrjityn ryhmän ja niitä tuntuu olevan liikaa, niin aina voit lisätä tai poistaa jonkun ominaisuuden, niin määrä hupenee. Taistelu loppuu vasta kun kaikki ymmärtävät ja hyväksyvät kaiken.

Huomiseen!

J

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työväenluokalla ei ole nimeä

Olisko päiväkirjan pitäminen kova sana?

Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (toinen osa, luku 5.)