Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (ensimmäinen osa, luku 15.)


15.

Dragon Suomen maankamaralle astumisen päivä lähestyi. Keskiviikkoaamun hän aloitti perinteisellä kahvittelulla läheisessä Starbucksissa. Berliinin tuomiokirkon kello oli juuri lyönyt yksitoista kertaa. Edellisenä iltana juodut Guinnesit laittoivat hiukomaan. Serbivoro tilasi voileipälistalta croissantin, johon tuli hitaasti kypsytettyä italialaistyylistä kinkkua, pähkinäistä sveitsiläistä juustoa ja paistettu kanamuna. Kolesterolia aamiaisessa oli seitsemänkymmentäkolme prosenttia. Rasvaisen leivonnaisen hän huuhteli mahansa kiusaksi tummalla cappuccinolla, jonka päällä oleva kermavaahto oli tehty jostain kasviperäisestä tuotteesta. Hän oli kanta-asiakas ja hänen kiusallinen maitoallergiansa tiedettiin ja huomioitiin kyseisessä amerikkalaisessa ketjukahvilassa jo senkin takia, että rosvo antoi aina runsaat tipit. Hän ei koskaan paskonut housuihinsa vahingossa, vaan aina tahallaan.
    Aamiaisen jälkeen Drago suunnisti läheiseen Madame Tussauds -vahakabinettiin. Hän piti vahanukeista, siitä että ne näyttivät samaan aikaan eläviltä ja kuolleilta ja ennen kaikkea siitä, että ne olivat hiljaa. 
    Poikamaisesti hän kurkisteli Marilyn Monroen hameen alle ja oli tarjoavinaan tulta Marlene Dietrichille, mutta Yodan edessä hän polvistui. Tähtien sota oli aina ollut hänen lempielokuvansa ja lähtiessään toimittamaan jotain Organisaation osoittamaa erikoistehtävää, hänellä oli tapana pyytää siihen voimia Yodalta. Hahmon nimi tulee sanskritista ja tarkoittaa soturia, joten siinä mielessä pyyntö oli varsin looginen. Muutenhan fiktiiviselle olennolle toiveiden esittämisessä ei juurikaan järkeä ole toiminnan yleisyydestä huolimatta.
    Yodan tavalle puhua, sijoittaa predikaatti lauseen loppuun, on aina naurettu kaikkialla muualla paitsi Saksassa. Siellä siinä ei ollut mitään hassua, siellä Yoda oli kuin kotonaan.
-          Vaikea tehtävä edessä on. Sen suorittamiseen suuri ja viisas Yoda voimaa anna. Drago
lausui korkeasta polviasennosta vahanuken edessä. Hänen takanaan äitinsä käsipuolessa roikkuva seitsemänvuotias poika purskahti nauramaan. Ei hän nauranut kieliopillisesti virheelliselle serbiankieliselle pyynnölle, koska ei kieltä ymmärtänyt, vaan sille, että iso mies puhui vahanukelle. Pojalla ei ilmeisestikään ollut mielikuvitusta, hänestä tulisi hyvä insinööri.
    Drago vilkaisi pikaisesti olkansa yli poikaa ja tämän äitiä. Toivottavasti poika nauraa seuraavan kerran kirkossa, hän noitui.
    Kun Drago oli saanut Yodan siunauksen, hän palasi hotelliinsa. Portieerille hän nosti oikean kätensä viisi sormea pystyyn ja sujautti satasen. Portieerin ei tarvinnut edes vilkaista listaa, hän poimi käteensä puhelimen ja teki tilauksen.
    Huoneessaan Drago otti jälleen esiin tulevaan kohtaamiseen tarvittavia vaatteita ja esineitä. Hän piti rekvisiitasta.
    Alppien Heidiksi pukeuduttuaan Drago kaatoi lasiinsa tuttua lääkettä, kuusitoistavuotiasta Lagavulinia. Hän tiesi, että kohta tekee kipeää, mutta hyvällä tavalla. Kun ovelle koputettiin, Dragon tyttömäinen alias, ”Heidi” sipsutti vielä naistenhuoneeseen ja varmisti, että meikki ja kiharainen peruukki olivat kunnossa. Ovella seisoi lähes sataviisikymmentäkiloinen ja karvainen homo, joka oli asustaan päätellen tulossa suoraan Oktoberfesteiltä. Heidi kikatti ja pyysi ”karhun” (homoalakulttuurissa bear) peremmälle.
    Karhu rojahti sohvalle lederhosenit narahtaen ja Heidi kipitti jääkaapille. Kuten aina ennenkin, kun Karhu oli kylässä, Heidi kumartui ottamaan olutpulloa jääkaapista niin, että hänen pikkuhousunsa vilahtivat vekkihameen alta. Heidi heilutteli pakaroitaan kutsuvasti samalla kun katsahti karhua viekoittelevasti olkansa yli. Sohvan ääreen hän liihotti kuin pikkutyttö ja kaatoi olutta lasiin. Puolen litran pullossa luki König Ludwig Dunkel, mikä sopi tilanteeseen: Karhu oli kuningas ja pian siirryttäisiin hämärän puolelle, sinne minne aurinko ei tohdi paistaa.
    Karhu koppasi kolpakon suureen kouraansa ja tyhjensi sen yhdellä huikalla. Heidi kikatti. Karhu pyyhkäisi vaahdot hihaansa ja nousi hitaasti seisomaan. Heidi kainalossaan hän käveli makuuhuoneeseen ja heitti tämän sängylle mahalleen. Sitten tapahtui jotain sellaista, mikä olisi Valton mielestä ollut sairaampaa kuin juurihoidosta nauttiminen. Niinpä niin, käärmeenkoloakin on syytä lähestyä varjon puolelta keppi valmiiksi kohotettuna.
    Tästä palvelusta Dragon ei tarvinnut maksaa mitään, molemmat saivat, mitä halusivat.
    Piti Drago naisistakin. Etenkin jos niillä oli strap-onit.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olisko päiväkirjan pitäminen kova sana?

Työväenluokalla ei ole nimeä

Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (toinen osa, luku 5.)