Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (toinen osa, luku 11.)


11.

Drago oli pari vuotta sitten käynyt bastussa, kun Ruotsin kukkakioski perustettiin Tukholmaan. Hän oli juonut Absolut-vodkaa lauteilla vajaan kuudenkymmenen asteen lämpötilassa ja mesonnut kuin hunnipäällikkö. Kun hän löysi kartanosta saunan, hän kehotti yhtä sotilaistaan viinakauppaan ja napsautti uudenkarheaan Harviaan virtaskan päälle. Kukaan ei luultavasti ollut kertonut hänelle bastun ja saunan eroa. Ruotsissa kylvetään, kun saunan läntisessä velipuolessa on trooppinen tunnelma. Suomalaisille lauteille ei kiivetä ennen kuin lämpötila ylittää kahdeksankymmentä astetta ja kiroilukin alkaa vastaa sadassa. Eikä naapurin kiukailla, fy fan edes päästä sellaisiin lämpötiloihin. Ne ovat, sjutton också, lähinnä voileipägrillejä.
    Paraisten Alkoon kartanon entisen isännän moottoripyörällä lähteneen sotilaan yllätti lämmin kesäsade ja toinen yllätys tuli Alkossa. Paraisten sataman redillä kellui leppoisasti kaksi ruotsalaista huvijahtia täynnä humalaista ja liukasta herraseuraa. The Weather Girlsien It’s raining men kantautui Paraisten keskustaan asti. Sattuneesta syystä Alkosta oli loppunut Absolut-vodka ja K-kaupasta rypsiöljy. Alkon myyjä oli kuitenkin asiansa osaava ihminen ja myi takakireälle balkanilaiselle viisi pulloa Koskenkorvaa. Jokainen sotilas saisi kyllä oman Irmansa.
    Totta kai Drago kirosi, kun näki pullot, mutta hymyili, kun otti ensimmäisen huikan eteläpohjalaisesta kylästä lähtöisin olevaa kipakkaa, jossa pohjaveden osuus oli kuusikymmentäkaksi prosenttia. Ja totta kai viinanisse vei kesäsateen kastelemat vaatteensa saunaan kiukaan päälle kuivumaan.
    Vihtaa saunassa ei ollut, ei koivusta eikä kuusesta tehtyä. Perhe oli kuulunut siihen hiljaiseen enemmistöön, joka oli seurannut äärimmäistä nykytouhua hieman huvittuneena.
    Tunnin päästä viinat oli juotu ja saunasta alkoi tulvia savua olohuoneen puolelle. Drago oli unohtanut saunomisen ja nyt kun siitä muistutti serbisotilaan kiukaalla palava t-paita, oli hieman liian myöhäistä. Tuli tarttui pian lauteisiin ja seinäpaneeleihin ja muutamassa minuutissa liekit löivät pesuhuoneen puolelle. Kun rosvot huomasivat tulen, Drago kehotti kaikkia ottamaan aseensa mukaan, kaikki muu sai jäädä.  
    Viiden minuutin päästä varsinaisuomalaisen kartanon pihassa toikkaroi neljä humalaista serbiä ja yksi humalainen saksalainen kalsareissaan. He eivät olleet tietoisia siitä, että Uudenmaantieltä oli vasta kääntynyt kaksitoista moottoripyöräilijää Saaristotielle. Saattue lähestyi Paraista uhkaavan näköisenä kahta rinnakkain. Heidän liiveissään luki MC Keppostelijat, Iso-Kosti ja Setä ajoivat keulilla. Drago kumppaneineen eivät olleet tietoisia myöskään siitä, että kartanon ulkorakennuksen nurkilla heilui kaksi keski-ikään ehtinyttä herrarodun edustajaa pesäpallomailat kourissaan. Kartanon takana, naapurin oraalla olevassa kaurapellossa ryömien eteni milfien tappava nelikko ja pihatien risteykseen poikittain parkkeerasi Valto Mustangillaan estäen mahdolliset pakoyritykset.
    Vuorossa oli kulttuurien kohtaaminen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työväenluokalla ei ole nimeä

Olisko päiväkirjan pitäminen kova sana?

Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (toinen osa, luku 5.)