Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (kolmas osa, luku 4.)


4.

Rekka näki ne ensimmäisenä ja purskahti nauruun.
-          Saamme pian seuraa, hän kuiskasi ja nyökkäsi päätään läheisen pellon suuntaan.
Elisabeth vilkaisi pellolle ja näki sinne tänne poukkoilevat yhteiskunnan pyyhkimät perseet ja punaiset käsivarsinauhat. Hän komensi milfit eteensä ja jakoi tehtävät nopeasti. Elviira ja Eveliina katosivat Rekan talon takana olevaan metsään. He lähtivät kiertämään vihollisen selustaan. Valton ja Danjan tehtäväksi jäi paistaa makkaraa kaikessa rauhassa. Elisabeth, Elina ja Rekka painautuivat maahan ja lähtivät ryömimään vaaleanpunaisia vastaan.
    Pihagrillin hiillos huusi Kabanossia ja Valto kysyi Danjalta, että kumpaa tämä haluaa, originaalia vai pekonin makuista. Danja valitsi originaalin, mutta siitä huolimatta Valto tyhjensi molemmat paketit ritilälle. Dekkari tiesi, että hänen susilaumansa palaisi kohta nälissään.
    Pian pellolta alkoi kuulua ähinää ja kärhämää, joka loppui yhtä äkkiä kuin oli alkanutkin. Milfit raahasivat viholliset riippakoivun juurelle ja sitoivat porukan puuhun. Kun Valto näki naisen, jolla oli nenänsä alla suorakaiteen muotoiset viikset, liimatut tai ei, hänen sekavassa päässään alkoi elehtiä Steven Tyler: ”Äähä, äähä, dudelookslikealady”. Kysehän oli nimenomaan päinvastaisesta asiasta, mutta Valton päänsisäisestä jukeboksista ei löytynyt tilanteeseen sopivampaa biisiä. Lyhyen neuvonpidon jälkeen sovittiin, että Valto soittaa tutulle ylikomisariolle, joka voisi järjestää tummansinisen kyydin vaaleanpunaisille.
    Grilliin oli menossa jo kolmas ja neljäs paketti A-luokan makkaraa, kun Willehart Hakala ja kaksi maijaa saapui Rekan pihaan.
-          Iltaa, Hakala toivotti kaikille.
-          Iltaa, kaikki vastasivat.
-          Jahas, teillä on kuulemma täällä tuholaisongelmia, pelto on myyrinyt tai jotain.
-          Kyllä, jyrsijät löytyvät riippakoivun alta.
Hakala veti Valton hieman syrjemmälle ja kaivoi lompakostaan tämän käyntikortin.
-          Kannattaa hieman miettiä, kenelle näitä jakelee.
-          Kiitos, siis…
-          Ei tarvitse selittää, minunhan tässä pitäisi kiittää teitä.
-          Tyttöjä, tai siis milfejä, nehän ne…
-          No eivät kai nuo ihan vielä MILFejä ole, vaikka kauniita ovatkin. Ovat liian nuoria…
Valto ei tiennyt, mitä eroa Milfillä ja MILFillä oli, koska hänen koneensa ei ollut internetissä. Pornokin oli edelleen sängyn alla VHS-kaseteilla, joissa naisilla oli karvat. Posliini tarkoitti Valtolle edelleen kaoliinista, maasälvästä ja kvartsista polttamalla valmistettua, murtopinnaltaan valkoista, kovaa ja läpikuultavaa keraamista tuotetta.
    Poliisit irrottivat ruokarauhan häiritsijät nippusiteistä ja laittoivat ne autoihin, neljä toiseen ja viisi toiseen. Vain Kiiruna huomasi, että Laippa puuttui, mutta tajusi pitää suunsa.
    Laippa istui suuren männyn oksanhaarassa metsän reunassa, joi kaljaa ja katseli, kun hänen tovereitaan sullottiin autoihin. Hän oli ymmärtänyt jo lähtiessä, ettei porukkaa, joka tekee selvää jälkeä serbeistä, voida voittaa spraymaaleilla tai ryhmähaleilla. Hän istui koko illan puussa kaljaa juoden ja katseli kun viholliset grillasivat. Aluksi virtsaaminen tuotti vaikeuksia, mutta pian sekin sujui lähes yhtä helposti kuin seuraavan oluen ottaminen selkärepusta.
    Kuka tietää, mitä hänen päässään tuona iltana liikkui.
    Kun aurinko seuraavana aamuna alkoi kiivetä varsinaissuomalaiselle taivaalle, Laippa heräsi. Hän oli yhä puussa ja kylmissään. Jalat olivat puutuneet, paikkoja kolotti. Hetken hän ajatteli, että jää sinne loppuelämäkseen, mutta maanantaina olisi sossuaika. Varovasti hän yritti laskeutua puusta sääriään riiputtaen. Se ei käynytkään yhtä sulokkaasti kuin esi-isillä. Laippa putosi suoraan turvalleen. Hetken aikaa hän sylki sammalta, venytteli jäseniään ja lähti sitten juoksemaan hieman kumarassa läpi aamu-usvan ja läpi kasteisen pellon kohti polkupyöriä. Oman Jopon löytämiseen meni tovi, koska kaikki olivat hämärässä samannäköisiä. Lopulta oma ratsu löytyi ja paluu sivistyksen pariin saattoi alkaa.    
   




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olisko päiväkirjan pitäminen kova sana?

Työväenluokalla ei ole nimeä

Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (toinen osa, luku 5.)