Apurahat&kirjallisuuspalkinnot?


Tienaatko liikaa rahaa? Ei hätää, aina voit ryhtyä kirjailijaksi. Uppsalan yliopiston uuden tutkimuksen mukaan varattomuus vetoaa vastakkaiseen sukupuoleen ja tarpeen vaatiessa myös omaan. Itse asiassa kaikki rakastavat köyhiä.

Kirjailijuuden haitat?

Niitä ei oikeastaan ole.

Edut?

Niitä riittää: ei tarvitse huolehtia maksettiinko ylityökorvaukset oikein, koska niitä ei ole. Myöskään työaikoja ei ole, kirjailija on töissä 24/7, joten vapaa-ajan ongelmiakaan ei ole. Vähän alle kymmenen sentin tuntipalkalla kelpaa rehvastella soppajonoissa ja baarien loppumattomilla tiskeillä. Jos laitat puolet tuloistasi säästöön, käsiraha sata vuotta vanhasta yksiöstä on kasassa jo ennen vuotta 3127.

Tällaiset työehdot saa hallituksenkin hymyilemään ja jos nälkä yllättää, leivän päälle voi laittaa novellin tai pari.

Ammattiliitosta ei tarvitse välittää, koska Kirjailijaliiton jäsenmaksu on niin suuri, ettei sinulla kuitenkaan ole siihen varaa.

Apurahat? 

Niitä ei luultavasti ole, kuten ei jääkauttakaan ollut. Mitään vedenpitävää näyttöä siitä, että kirjailija olisi juonut itsensä humalaan apurahoilla, tarjoillut kierroksia kantakuppilassaan tai maksanut seksistä, ei ole. Joten apurahoista ei tarvitse välittää.  

Kirjallisuuspalkinnot? 

Niitä ei myöskään ole. Finlandia-palkinnon voittaneet ovat luultavasti robotteja.

Jos siis köyhyys kiinnostaa, niin lähetä käsikirjoituksesi meille. Kovasana Kustannus katsoo, mitä voi asialle tehdä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olisko päiväkirjan pitäminen kova sana?

Työväenluokalla ei ole nimeä

Kaunis kuin hetero, lyö kuin mies (toinen osa, luku 5.)